Κατασκευασμένο από: ανοξείδωτο ατσάλι Χωρητικότητα: 650 ml. Διαστάσεις: διάμετρος πυθμένα περίπου 8,5 cm Χωνευτήριο από ανοξείδωτο χάλυβα με πλαστική λαβή Διαθέτει προφίλ "στόμιο" για διευκόλυνση της έκχυσης. Ιδανικό για την παρασκευή καφέ, τσαγιού και θέρμανσης π.χ. Εύκολο στο καθάρισμα και στη χρήση. Δεν συνιστάται το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων Κατασκευασμένο από υλικά που είναι ασφαλή για την υγεία και ουδέτερα τρόφιμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εστίες υγραερίου, ηλεκτρικές, αλογόνου και κεραμικές, εκτός από τις επαγωγικές εστίες, φημίζεται κυρίως για τον τρόπο παρασκευής του. Ένα ειδικό χωνευτήριο χρησιμοποιείται για την παρασκευή τουρκικού καφέ. ΔΕΝ προσθέτουμε καθόλου γάλα στον τούρκικο καφέ! Το σερβίρουμε σε μικρές κούπες που ονομάζονται demitasse (ονομασία γαλλικής προέλευσης, που σημαίνει «μισό φλιτζάνι»). Υλικά - 1 κουταλιά της σούπας λεπτοαλεσμένος καφές - 1 ποτήρι νερό - 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο ή 1 κάρδαμο σε λοβό, - 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (ανάλογα με τη γεύση) Προετοιμασία Για να ετοιμάσουμε τον τουρκικό καφέ, χρειαζόμαστε ένα χωνευτήρι. Ρίχνουμε τον καφέ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε ζάχαρη και περιχύνουμε με νερό. Βάζουμε το χωνευτήρι στη φωτιά και το κρατάμε μέχρι να εμφανιστεί αφρός. Αφαιρούμε τον αφρό και τον ξαναβάζουμε στη φωτιά. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία τρεις φορές. Θυμηθείτε - Ο τουρκικός καφές ΔΕΝ ΜΑΓΕΙΡΕΤΑΙ! Ρίξτε τον καφέ από την κατσαρόλα απευθείας στα φλιτζάνια. Απολαύστε το γεύμα σας!{Type} Κατσαρόλα . {Εσωτερική επίστρωση} Ανοξείδωτο ατσάλι. {Χρώμα} Ασημί . {Χωρητικότητα [L]} 0,64